Të gjitha kategoritë
Lajme

Ku mund të përdoren bulonat në formë U?

Koha: 2022-10-21 Goditjet: 12

Të gjithë e dimë se në epokën moderne të derdhjes së betonit të armuar, bulonat janë fiksues të kudondodhur në jetën dhe prodhimin modern, i cili zakonisht përdoret me arra për fiksimin e lidhjes së dy pjesëve me vrima të hapura.
Kur fiksohet, në përgjithësi për aq kohë sa pikëllim për rrotullim të akrepave të orës në linjë, në çmontimin e rrotullimit në drejtim të akrepave të orës mund të hiqet poshtë. Bulonat e tipit U zakonisht përdoren në kamionë për të stabilizuar shasinë dhe kornizën e makinave, siç janë sustat me pllaka çeliku që lidhen me bulonat e tipit U.
Bulonat e tipit U përdoren gjerësisht, por përdoren edhe për instalimin e ndërtesave, lidhjet e aksesorëve mekanikë, automjetet dhe anijet, urat, tunelet dhe hekurudhat, etj.   
Nga këndvështrimi i aplikimit të bulonave të tipit U më sipër, shikoni kryesisht fushën e vetme që njohim, bulonat e tipit U të përdorura për shasinë dhe kornizën e makinës fikse, nga kjo mund të kuptojmë, bulonat e tipit U për pjesët fikse, mos le një pjesë në të tillë si mbingarkesë ose mbipeshë dhe rrëshqitje, atëherë na tregoni më shumë për përmbajtjen e bulonave të tipit U.

图片 1

Pse bulonat e tipit U mund të përdoren kaq gjerësisht?
Teknologjia e përpunimit të bulonave të tipit U përgjithësisht ndahet në përkulje të ftohtë dhe përkulje të nxehtë, bulonat e tipit U janë bulonat e kalërimit, emri në anglisht i bulonit të kalërimit është U-bult, është një pjesë jo standarde.
Forma e tij është në formë U, kështu quhen edhe bulonat në formë U, të dy skajet mund të kombinohen me fillin e dados, përdoret kryesisht për fiksimin e tubave si tubacionet e ujit ose pjesët si susta e pllakave të makinës, sepse mënyra e objekteve të fiksuara është si një person hipur në kalë, prandaj quhet rrufe në kalë.
Format kryesore: gjysmërrethi, katrori kënddrejtë, trekëndëshi, trekëndëshi i zhdrejtë, etj., bulonat U zakonisht përdoren për instalim dhe fiksim, ato mund të përdoren gjithashtu për tela fikse mund të përdoren gjithashtu për të lidhur dy pajisje, bulonat U zakonisht përdoren në pajisjet e prodhimit në punishte.
Bërja e bulonave të tipit U, zakonisht bulonit të gjatë të përkulur në një mbulesë dhe bulonave katrore prej çeliku U, sepse bulonja është material çeliku, për t'u përkulur në tipin U, do të duhet shumë forcë, përpara se shufra të jetë vetëm një pllakë çeliku, Në procesin e përkuljes, me forcë të madhe, çeliku lehtë për t'u deformuar anim nga jashtë, ndikojnë në përdorimin.
Ne kemi shumë bulona U në jetën tonë dhe bulonat U e mbushin jetën tonë me komoditet. Për shembull, bulonat në formë U-je si kapëse të vogla të përdorura në perde dhe bulonat e tipit U të përdorura në veglat tona të transportit përdoren përgjithësisht për thithjen e goditjeve.
Në fakt, ne shpesh shohim bulona në formë U në jetën tonë, por zakonisht mund të mos na interesojë.

图片 2