Të gjitha kategoritë
Lajme

Cilat janë metodat e përdorimit dhe përdorimet e bulonave me dy kokë?

Koha: 2022-11-04 Goditjet: 10

Bulonat janë të pandashëm në jetën tonë. Ato zakonisht përdoren në ndërtesa relativisht të mëdha ose makina të mëdha. Edhe pse bulonat duken të thjeshta, ato janë shumë të fuqishme. Nëse makina nuk ka bulona me dy kokë, mund të mos ketë asnjë mënyrë për të punuar. Bulonat me dy kokë janë gjithashtu më të lehta për t'u përdorur se bulonat e tjera. Përdorimi tipik është i pazëvendësueshëm nga bulonat e tjerë, për shembull, kur përdoren për lidhje më të trasha. Këto palë të bulonat e kokës janë shumë të rëndësishme.

Pra, cila është mënyra e paraqitjes dhe standardi i bulonave, të cilat do t'i shpjegoj në detaje nga fusha e dekorimit më poshtë.

800.1

Cila është forma e bulonës?

Bulonat e përgjithshëm me dy koka shprehen si: M12? 00 GB / T901-88 (standarde) 35 # / 35 # (material) niveli 8.8 / 8 (niveli i modulimit) do të thotë: diametri = 12 mm gjatësi = 100 mm GB / T901-88 është standardi kombëtar.

Për shembull, zakonisht përdoret M12 * 1.25. Nëse të dy skajet janë të së njëjtës fillesë, M12-1.25 * L (gjatësia e një fijeje) -M12-1.25 * L (gjatësia e një fije) * L (gjatësia totale e një fije) mund të shprehet si: bulona me dy koka . Nëse ka gjashtë qoshe në mes, ai mund të shprehet si: bulona me dy koka gjashtëkëndore.

800.2

Qëllimi dhe parimi i funksionimit të bulonave me dy kokë i referohet vidhos me diametër më të madh, i cili gjithashtu mund të mos ketë kokë. Zbatimi tipik i bulonave ankoruese lokale, ose të ngjashme me bulonat e ankorimit, kur lidhja e trashë, bulonat e zakonshëm nuk mund të arrijnë.

Specifikimet e bulonave janë të shënuara me specifikimet e filetuara d=M12, gjatësia nominale L=80mm mm, niveli i performancës 4.8 gjatësi të barabartë bulonat janë të shënuara plotësisht me: GB / T901M1280 803, bulonat me dy koka janë gjithashtu të përshtatshme për pajisje dhe aksesorë të mëdhenj për të të instalohet. Për shembull, sedilja e vulës mekanike, korniza e reduktuesit, etj.

Pas ngjitjes, vidhosni njërin skaj në trup dhe skajin tjetër arrë. Meqenëse fijet mund të konsumohen ose dëmtohen, është i përshtatshëm për t'u zëvendësuar me bulona me kokë të dyfishtë. Përdorni bulonat me dy kokë kur lidhësi është shumë i trashë dhe gjatësia e bulonave është shumë e gjatë. Kur përdorni bulonat me dy koka në punë praktike, lidhja me fileto do të lirohet dhe do të humbasë efektivitetin pas fërkimit të përsëritur.

Prandaj, është e nevojshme të bëhet një punë e mirë e mirëmbajtjes së bulonave në kohë të zakonshme. Kur disa pajisje të mëdha funksionojnë normalisht, nëse operimi rezulton i paqëndrueshëm ose ndodh zhurmë jonormale, por edhe ndalimi i kontrollit në kohë. Në mënyrë tipike, gjatë çdo periudhe mirëmbajtjeje, është e nevojshme të inspektohen me kujdes bulonat e sapozëvendësuara dhe aksesorët e tjerë përpara përdorimit për të shmangur probleme më të mëdha. Për sa kohë që i dini këto detaje specifike, do të kuptoni se ka kaq shumë lloje bulonash me dy kokë.

800.3

Kështu që në të ardhmen e tyre do të jetë e dobishme nevoja për të blerë bulonat me dy kokë. Sepse ka shumë madhësi dhe specifika të këtyre lidhësve, por ka pak dallime midis secilit model, por gjithmonë jini të njohur me to.

Nëse keni nevojë për më shumë informacion në lidhje me bulonat me dy kokë, na gjeni përmes informacionit të kontaktit në këndin e poshtëm të majtë.