Të gjitha kategoritë
Lajme

Sa mënyra për të parandaluar lirimin e bulonave?

Koha: 2022-10-21 Goditjet: 26

Një bulon i lirshëm mund të shkaktojë stanjacion të gjithë pajisjeve të prodhimit dhe ta bëjë ndërmarrjen të pësojë humbje të mëdha, madje në disa aplikacione, bulon e lirshëm do të çojë në aksidente serioze sigurie.
Pra, çfarë duhet të bëjmë për të parandaluar lirimin e bulonave? Sa mënyra për të parandaluar lirimin e bulonave?
Efektet e lirimit të bulonave:
Një bulon i lirshëm mund të shkaktojë stanjacion të gjithë pajisjeve të prodhimit dhe ta bëjë ndërmarrjen të pësojë humbje të mëdha, madje në disa aplikacione, bulon e lirshëm do të çojë në aksidente serioze sigurie.
Pra, çfarë duhet të bëjmë për të parandaluar lirimin e bulonave? Sa mënyra për të parandaluar lirimin e bulonave?
Ka disa mënyra për të parandaluar lirimin e bulonave:
Çelësi hidraulik mund të ndahet në tre lloje: fërkimi, mbyllja e drejtpërdrejtë dhe lëvizja e fillit të thyer.
1.Fërkimi dhe parandalimi: prodhojnë një presion pozitiv që nuk ndryshon me forcën e jashtme midis çiftit të fillit për të prodhuar një forcë fërkimi që parandalon rrotullimin relativ të çiftit të fillit.
Ky presion pozitiv mund të arrihet me shtrëngim të dyfishtë të fijeve boshtore ose anësore ose të njëkohshme.
2.Mbyllja e drejtpërdrejtë: përdorni pjesët e ndalimit për të kufizuar drejtpërdrejt rrotullimin relativ të çiftit të fillit. 3. Prishja e marrëdhënies së lëvizjes së filetos: pas shtrëngimit adoptohet pika e shpimit, saldimi, ngjitja dhe metoda të tjera, në mënyrë që çiftet e fillit të humbasin karakteristikat e lëvizjes dhe lidhja të bëhet lidhje e pandashme.
Përdorimi i fillit të hollë të dhëmbëve, përdorimi i këndit të tij të vogël në rritje për të arritur lirimin kundër fërkimit, ose gjatë përdorimit të dy metodave kundër lirimit, që plotësojnë njëra-tjetrën, janë një ide më e mirë dizajni. Një nga arsyet pse diametri i fillit është më shumë se 10 mm dhe shumë dado mekanike të bulonave mbajnë ngarkesën e ndryshueshme, të gjitha përdorin dhëmbë të hollë.
Lidhja e zakonshme me vidhos hidraulike kundër metodave dhe aftësive të lirimit, lidhja me vidë dhe lidhja e dyfishtë e kunjit është gjithashtu e zbatueshme. Pajisja hidraulike tërheqëse dhe çelësi hidraulik janë të dyja mjete të rëndësishme për shtrëngimin dhe çmontimin e bulonave.
Ato përdoren gjerësisht në ndërtimin, inspektimin e mirëmbajtjes, riparimin emergjent dhe punë të tjera të anijeve, industrinë petrokimike, ndërtimin, energjinë elektrike, miniera, metalurgji dhe industri të tjera.
Përdorimi i tyre jo vetëm që mund të zvogëlojë intensitetin e punës, të përmirësojë efikasitetin e punës, por gjithashtu të përmirësojë ndjeshëm cilësinë e instalimit, por gjithashtu të favorizojë sigurinë e vendit të ndërtimit dhe menaxhimin e efikasitetit të punës.

图片 4