Të gjitha kategoritë
Lajme

Si e dallon vidhosja midis dhëmbit të makinës dhe dhëmbit vetë-përgjues?

Koha: 2022-10-21 Goditjet: 15

Shumë miq për shkak të nevojave të punës, do të kontaktojnë me shumë lloje të vidave të dhëmbëve të makinës dhe vidave të dhëmbëve vetëpërgjues.
Përballë këtyre dy vida, nga pamja e ndryshme, por edhe duan të dinë më shumë njohuri profesionale.
Vetëm duke zotëruar më tej njohuritë përkatëse mund t'i përdorim ato në mënyrë më ideale në punë.
Pra, le të flasim shkurtimisht për kuptimin e saktë dhe të shpejtë të mënyrës së zakonshme për të dalluar dy vida.
Shufra e vidhos është një vidë makine (vidhos mekanike), e cila është lloji i kokës së sheshtë në pjesën e përparme. Hapi i vidhos është i vogël dhe uniform. Zakonisht përdoret për të fiksuar pjesët metalike dhe makineritë.
Nga pikëpamja profesionale, dhëmbët mekanikë njihen edhe si dhëmbë mekanikë, madhësia e dhëmbit.
Madhësia e hendekut dhe e poshtme e dhëmbit, distanca e dhëmbit është relativisht e vogël, këndi standard i llojit të dhëmbit është 60, dhe filli është shënuar si M * / *.
Kur përdorni vidhat e dhëmbëve të makinës duhet të përputhen me dado të duhur ose bllokues të brendshëm me tela të parafabrikuar, në një gamë të gjerë aplikimesh.
 Në shumicën e rasteve, përdorimi i makinerive speciale mund të zëvendësojë manualin për të kompletuar lidhjen e vidave të dhëmbëve të makinës midis aksesorëve përkatës.

图片 1

Pjesa e përparme e dhëmbit të vidës së dhëmbit vetëpërgjues është shumë e mprehtë, dhe rrafshi i fundit i dhëmbit është i gjerë, ndërsa këndi standard i llojit të dhëmbit është më i vogël se 60, dhe filli është shënuar si ST * / *.
Asnjë arrë apo trokitje kur na nevojitet.
Bëni vrimën e duhur paraprakisht dhe shtrëngoni vrimën drejtpërdrejt me një kaçavidë. Në procesin e rrotullimit, filli do të shpohet brenda vrimës, në mënyrë që të luajë rolin e pritur të fiksimit. Nga emri i tij mund të kuptojmë gjithashtu se duhet instaluar manualisht.
Së fundi, le të flasim për skenarin e përdorimit të këtyre dy vidhave, në pjesët metalike me ngjyra ose materialet jo metalike mund të përdorin lirshëm vidhat e dhëmbëve vetëpërgjues, stabiliteti është më ideal.
Shtrirja e aplikimit të vidës dentare nuk është e kufizuar, e përmendur edhe më lart, i përket një përdorimi shumë fleksibël të një vidhe.
Me pak fjalë, këto dy vida kanë secila avantazhet dhe disavantazhet e tyre, dhe ato përdoren shumë në të gjitha sferat e jetës.

图片 3